+45 2530 2244 asteriks@asteriks.dk

Debitorstyring

Hvad er sund debitorstyring?

Debitor er i mange virksomheder et stort og afgørende område. Det er trods alt her, omsætningen kommer fra. Derfor starter en god og sund debitorstyring med, at man opsætter nogle regler for samhandlen med kunderne.

Det er vigtigt at overveje, hvilke betalingsbetingelser man ønsker at tilbyde sine debitorer, om man ønsker at kreditvurdere sine debitorer, om man ønsker at opkræve rykkergebyrer, og om debitorerne skal betale rente ved for sen betaling. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig, hjælper vi dig gerne med at tænke det igennem.

Hvis den sene betaling ikke bare skyldes en forglemmelse, er hurtig dialog ofte den bedste vej til at få sine penge i kassen, hvilket er altafgørende for, at din virksomhed har en god og sund likviditet. Samtidig bevirker det, at dine omkostninger til inddrivelse af pengene holdes nede. Når det gøres på en sober facon, kan det oven i købet have en positiv effekt på din relation til kunden, som igen kan gøre din virksomhed endnu stærkere.

Samtidig får du et uundværligt værktøj til at vurdere, om og hvornår der kan mangle likviditet. Dette overblik vil i reglen være nok til at overbevise din bank om at stille en kredit til rådighed, når behovet opstår. Det viser nemlig, at du aktivt forholder dig til din virksomheds økonomi, og det er et stærkt signal at sende til din bank.

Har I brug for assistance – kontakt mig idag!